header

Project Summary

Estimated Project Timeframe:

10 weeks for design concept and documentation.

Under construction.

Botanical Traditions - Victoria Street Early Learning Centre

This playspace has been divided into two main areas; the north and east section for the older children and the south for younger kids. The two sections are separated by a visually permeable fence and access gate.

The babies space comprises synthetic softfall, sandpit, open paved and synthetic turf areas. For the older children, there is a productive space, a decked stage and performance area, sandpit, small paved area and a large open softfall area.

The large productive area includes vegetable gardens, an orchard and animal area. Other elements of the design include a free standing pergola for climbing plants, and a wide tinted-concrete area with depressions which, when it rains become puddles for wet-play.